top of page

De 5:45 naar Londen, Parijs, Oxford en Brussel

De afgelopen weken heb ik de 3 meeste iconische hoofdsteden van het Europese continent bezocht voor opnames van mijn ‘Smile you have the Floor’ cursus. In deze cursus zal ik iedereen die het wil helpen een fantastische presentatie te leren geven in het Engels en het Frans.


Deze opnames deed ik zelf en helemaal alleen (dank u wel statief en remote controler). Het doel is mijn toekomstige cursus te ondersteunen. Opnames met als achtergrond de iconische locaties zoals Big Ben, de Eiffeltoren en andere bekende plekken op deze bestemmingen om mijn boodschap te ondersteunen.


Zwervers en vroege vogels


“Het was sleuren met kledij, statieven, camera’s, micro’s etc. Ik stond megavroeg op om de toeristen voor te zijn maar zelfs dan had ik nog veel bekijks.”

Van de occasionele vroege vogel die ook naar zijn werk ging over de zwervers, rare snuiters tot de super vroege toerist die ook zoals ik een fotoshoot op opname gepland had (vaak met een professionele fotograaf) en dus ook vroeg uit de veren was.


Ik ging naar Londen, Parijs maar ook Oxford om mijn verhaal te vertellen.


Er waren momenten dat ik mezelf tegenkwam. Dat ik de handdoek in de ring wou gooien. Als ik vroeg moest opstaan, ik haat dat, ik ben een avondmens. Als ik moest sleuren en slepen en gestoord werd door ‘god en klein piereke’ toen ik aan het opnemen was. Ik mag dan veel op de bühne staan en gewoon zijn dat mensen naar mij kijken, hier had ik soms een ongemakkelijk gevoel bij van de blikken en de vragen die ik kreeg. Ook als ik na een intensieve periode van opnames niemand had om even een babbel tegen te doen, kreeg ik het moeilijk. Als ik me versprak of er iemand net in beeld stapte. Soms is het leven van een ondernemer best wel eenzaam.


Warme maar ook verrijkende periode.


“Ik leerde dat ik al die jaren iets heb opgebouwd en goed ben geworden in mijn vak en dat heel graag zou willen doorgeven.”

Maar dit was ook een heel verrijkende en warme periode. Ik kreeg schouderklopjes van Nederlandse en Turkse studenten in Oxford die na de opnames een babbeltje kwamen slaan. Ik zag ook dat het resultaat er best mocht zijn.


What's next?


Nu is het even gedaan met opnames in het buitenland. Vanaf vandaag ga ik me concentreren in het afwerken van mijn cursus. Dat is nog een hele brok. Tegen het begin van de winter plan ik die online aan te bieden. Want ja, ik doe nog altijd heel veel zelfs. Maar het wordt een mooi tijdloos product. Iets waar veel mensen iets aan gaan hebben. Ik kijk enorm uit naar de feedback en ondertussen werk ik naarstig verder want het moet niet perfect zijn maar wel goed.


Op 7 oktober geef ik alvast een webinar: "Presenteren kan je leren". Schrijf je in via deze link hier! Dan leer ik je alvast wat de meest voorkomende fouten zijn die je niet moet maken tijdens een presentatie. Ik zie je graag dan!


Wordt vervolgd!


Tot volgende week.

bottom of page